woensdag 13 maart 2013

Exen van Anny ernstig ziek

Update
 De 14-jarige zoon van Anny is vorige week net op tijd afgereisd naar zijn doodzieke Spaanse vader. Manolo overleed in de nacht van maandag op dinsdag aan de gevolgen van uitgezaaide longkanker. Amper een dag nadat Juan weer naar Nederland was gekeerd. „Manolo’s broer Juan-Antonio en schoonzus Carmen zijn tot het einde toe bij Manolo gebleven”, vertelt goede vriend Hans Vos. „Hij was erg dankbaar dat hij Juan heeft gezien. Daarna heeft hij zijn ogen gesloten en is vredig heengegaan.”
Manolo’s gezondheid ging vorige week plotseling met grote sprongen achteruit. „Al eerder deze maand had mijn vroegere schoonzus Carmen gebeld om te zeggen dat het slechter met hem ging”, vertelt Anny. „Dus moesten voor het eind van deze week tickets richting Gijón geboekt worden.”
 

Het gaat met beiden exen van Anny niet goed. Jaap Steur (ook bekend als Joep), haar eerste man, ligt in een coma en Manolo, haar tweede man, is volgens Anny 'in de laatste dagen van zijn leven beland'.

Anny maakt zich het meest zorgen om haar kinderen. "Voor mijzelf is het verleden een gesloten boek, maar het gaat wel om de kinderen." Jaap Steur, de vader van Anny's 31-jarige dochter Anja, ligt in het ziekenhuis nadat hij een hersenbloeding heeft gehad. Jaap is inmiddels geopereerd maar vooralsnog niet bij kennis geweest. Zijn leven hangt aan een zijden draadje”, weet een goede bekende.
 
Joep Steur
 
Manolo, de vader van Anny's 14-jarige zoon Juan, heeft waarschijnlijk de strijd tegen kanker verloren. Manolo lijdt aan uitgezaaide longkanker. Anny: „Hij krijgt nu morfine en is daardoor nauwelijks meer aanspreekbaar. Ook heeft hij gisteren een bloedtransfusie ondergaan. Reden te meer om Juan zo snel mogelijk zijn kant op te krijgen. Voordat het te laat is.”
Manolo wordt verpleegd door zijn broer Juan-Antonio en diens vrouw Carmen. „Zij vertelde mij twee weken geleden over de verslechterende gezondheidstoestand van mijn ex”, vervolgt Anny.
 Anny blijft er echter vrij kalm onder. "Ik vind het vreselijk voor Manolo dat hem dit lot treft. Maar het gaat te ver om te zeggen dat ik er helemaal van ondersteboven ben dat hij stervende is", aldus de Volendamse zangeres.
 
Anny en Manolo in betere tijden

"Als ik dat zou doen, zou ik echt huichelen. We zijn al lang geleden uit elkaar gegaan. Het hoofdstuk Manolo heb ik de afgelopen zeven jaar écht afgesloten. Maar dit gun ik mijn ergste vijand niet."
 
Juan gaat binnenkort naar Spanje, maar de zangeres blijft gewoon in Nederland. "Juan vindt dat niet nodig. Hij zei 'jullie zijn al zó lang uit elkaar. Misschien is het een beetje raar als jij meekomt'. Ik vind het wel heel lief van hem, dat hij mij er niet mee wil opzadelen."

4 opmerkingen:

 1. Ojee, laten we niet hopen dat er allerlei moeilijke periodes aanbreken voor Annie !. Komt vast wel goed.

  gr,
  Rick.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit wordt wel moeilijke tijden voor Anja en Juan maar Anny is nu veel sterker en staat met beide benen op de grond!Zij zal Anja en Juan altijd blijven steunen en helpen in deze moeilijke tijden want Anny is echt heel lieve vrouw en zorgzame moeder!Ik wens ze heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijden!

  Groetjes Reginald

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoe is het nu met Joep Steur?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Joep steur werkt samen met mij op een zoegboerderij.joep woont in een verpleeghuis in Hoorn
  Gr. Jose laan spierdijk

  BeantwoordenVerwijderen