donderdag 28 maart 2013

"Mon Amour" + Toppop clip


Mon Amour is de single waarmee BZN in de zomer van 1976 doorbrak. Het verstootte Dancing Queen van ABBA van de nummer 1 positie in de Nederlandse Top 40 en de Nationale Hitparade.
 
De single werd na het uitbrengen in augustus wekenlang niet op de radio gedraaid, totdat Rob Out de single bombardeerde tot Alarmschijf. Vijf weken hierna stond Mon Amour op de hoogst haalbare positie in de Top 40. In de Nationale Hitparade stond het nummer twee weken op de eerste plaats.
Gemeten naar de Top 40 is Mon Amour het meest succesvolle Franstalige nummer in Nederland ooit, en er werden alleen al in Nederland ruim 130.000 exemplaren van verkocht. Na 'Dancing Queen' van ABBA was het in Nederland de op een na bestverkochte single van 1976. In België heeft dit nummer van BZN ook op nummer 1 gestaan.
Jan en Anny lopen over van anekdotes uit hun prille jaren bij BZN. Zo kan Anny nog steeds niet uit over ‘die verschríkkelijke jurk’ die ze droeg in de videoclip bij Mon Amour. Jan: „Ik had een Marlene Dietrich-look voor Anny in gedachten, dus gingen we naar de Kalverstraat om een groene japon te kopen. Maar wat wisten wij nou van mode? Kneuters waren we.”
 
Hieronder de Toppop clip met de befaamde groen jurk.
 
2 opmerkingen:

  1. Ook door middel van haar groene jurk verborg Anny de gips om haar been,zodat niemand kon zien wat haar mankeert.Dat vernam ik van Jan en Anny op facebook!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reginald, volgens mij was dat bij clip die op het strand bij Nice is opgenomen.

    BeantwoordenVerwijderen