donderdag 14 mei 2015

50 Jaar BZNDeze zomer is het precies vijftig jaar geleden dat BZN werd opgericht. Hoewel de groep er in 2007 definitief de brui aan gaf, wordt toch op passende wijze stilgestaan bij de viering van een halve eeuw BZN.

Op 19 juni verschijnt via Universal Music de boxset BZN Complete, waarin alle 26 reguliere studioalbums zijn verzameld die de groep ooit heeft uitgebracht, inclusief de twee Nederlandstalige albums. Samen met een bonusdisc met veel gezochte rariteiten en speciale opnamen wordt de boxset uitgebracht in een genummerde gelimiteerde oplage van slechts 1200 stuks. De albums zijn verpakt in zogeheten wallets met het originele artwork. In de boxset zit ook een booklet met een biografie en exclusieve foto's uit het privéarchief van BZN.

Gelijktijdig met de boxset verschijnt de compilatie It Happened 50 Years Ago, een 2cd met daarop de grootste hits van BZN, plus drie nooit eerder uitgebrachte nummers. De boxset en de 2cd worden gepresenteerd tijdens de laatste fandag van BZN, op 14 juni in Volendam. Beide releases worden door Universal Music ondersteund met een uitgebreide marketingcampagne.

Met 55 Top 40-hits en 59 noteringen in de Single Top 100 is BZN veruit de succesvolste Nederlandse band in de Nederlandse hitlijsten. Als enige artiest, nationaal en internationaal, heeft BZN in de periode 1977 tot en met 2008 ieder jaar met een titel in de albumlijsten gestaan. Gedurende haar carrière is BZN wereldwijd bekroond met 88 gouden en (dubbel)platina platen.

2 opmerkingen:

  1. Dag hans, Fijn dat je de mooie foto's van de hoes hebt geplaatst. Jammer dat de Kerst albums er niet bij zijn. Aan de ene kant begrijp ik dat, aan de andere kant zijn ze toch ook door de band zelf uitgebracht. Ik heb de box en 2cd's gereserveerd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jelle, het jaar is nog niet om. Wat dacht je van BZN - The Ultimate Christmas Box? 3CD's + extra's en DVD. Wie weet?

      Verwijderen