dinsdag 20 september 2016

BZN Kerst Box!
Update:
Kerst cd/dvd helaas niet voor deze kerst!
Een kerst-box van BZN, met daarin de drie kerst-albums en een DVD met de twee kerstspecials, zal in ieder geval niet voor het eind van dit jaar beschikbaar zijn.
Kort onderzoek heeft helaas uitgewezen dat er op dit moment nog teveel hobbels moeten worden genomen om de kerst-box te kunnen gaan produceren. Het ziet er daarnaast naar uit dat de platenmaatschappij de eventuele oplage van de kerst-box te laag vindt en deze dus niet wil gaan produceren.
Feit is dat het voormalig BZN management een markt ziet voor een box die wordt gemaakt in een beperkte oplage en daarvoor ook de technische middelen beschikbaar ziet. De box kan echter niet worden gemaakt zonder volledige toestemming en volledige medewerking van de platenmaatschappij. We zijn op dit moment dan ook druk in overleg met de platenmaatschappij of hier een mooie oplossing voor is te vinden. Het hangt helemaal van de uitkomst van dit overleg af of de kerst-box er gaat komen. We kunnen hier op dit moment dan ook helemaal geen toezegging in doen. We zullen in ieder geval ons best doen om de box beschikbaar te krijgen, maar of dat lukt is op dit moment nog de grote vraag.
Bron: BZN online

Tijdens haar bestaan heeft BZN in totaal drie kerstalbums gemaakt en twee kerstspecials voor televisie. De drie kerstalbums zijn momenteel niet meer leverbaar door de platenmaatschappij. Ook de VHS videoband waarop de beide kerstspecials staan wordt al heel lang niet meer door de platenmaatschappij geproduceerd en is daarom ook niet meer leverbaar.

Het voormalig BZN management denkt dat het misschien leuk is om een complete kerst-box uit te brengen met daarin alle kerstalbums samen met een DVD met de beide kerstspecials. Omdat de markt voor fysieke geluids- en beelddragers de laatste jaren flink is veranderd, willen we via een kleine enquête nagaan of er voldoende animo voor een dergelijke box is. Als er voldoende animo blijkt te zijn, kan worden overwogen om de box ook daadwerkelijk te gaan produceren.

Laten we duidelijk zijn: het is dus nog niet zeker dat er een kerst-box gaat komen van BZN. De resultaten van de enquête zullen bekeken worden en aan de hand daarvan zal uiteindelijk de beslissing worden gemaakt. De uiteindelijke beslissing is ook afhankelijk van de kwaliteit van het beeldmateriaal dat voorhanden is van deze specials. Het is wel de bedoeling, dat wanneer de box er gaat komen, deze voor het eind van dit jaar klaar te hebben, op tijd voor de kersttijd.


We willen je wel vragen de enquête zorgvuldig in te vullen en ook niet te proberen dit meerdere keren te doen. We willen een goed beeld hebben van het animo voor de box. Je kunt deze enquête invullen tot en met 30 september 2016.

Link naar enquête!

3 opmerkingen:

 1. Geweldig idee!
  Ik zou ook meteen te porren zijn als de overige TV specials in een dvd box uitgebracht zouden worden !!!
  Ik heb de enquete in ieder geval meteen positief ingevuld :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er is een 3 dvd box met de tv specials,of bedoel je iets anders?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Hans, ik dacht dat er nog veel meer specials waren.
  De 3 DVD box zie ik meer als een soort best-of van de tv-specials.
  Destijds is zowat van elk album een special uitgezonden, deze vind ik lang niet allemaal terug in deze box.
  Complete reeks is bij mij zeer gewenst :-)
  Groeten, John.

  BeantwoordenVerwijderen