zondag 8 april 2012

100% Smullen


Ter ere van zijn 50e verjaardag is Paul de Leeuw deze maand gasthoofdredacteur van het magazine 100%NL. Zoals wij allemaal weten heeft Paul een zwak voor Annie. Zij was dan ook al een aantal keer te gast in Paul zijn TV show. De liefde is wederzijds want als Paul Annie nodig heeft komt zij zonder te vragen waarvoor. Ook deze keer ging Annie in op de uitnodiging van Paul zonder dat zij precies wist wat de bedoeling was.


Paul wilde graag een kookreportage in het blad. Dat sluit aan bij het kookboek dat hij heeft geschreven 'kHebjelief en trek!
Plaats van koken is de keuken van Annie in haar gezellige Volendamse woning. En natuurlijk staat er vis op het menu...."Madrileense Viswijvensticks met een komkommersalade".

Naast alle keukengeheimen leren wij dat Annie niet echt een keukenprinses is. Zij kookt altijd eenvoudige maaltijden en als zij zin heeft in iets speciaals, dan gaat zij lekker buiten de deur eten. Wel eet Annie altijd netjes aan tafel.


Leuk is het stukje over Chico, de hond van Annie:
Annie: "Chico heeft veel liever vis dan vlees."
Paul: "Dat heb je met vrouwen die te lang zonder man zitten, die gaan hun hond als man behandelen."
Annie: "Zie je ook dat we dezelfde kleur haar hebben? Toen ik terugkwam uit Spanje kon niemand mijn haar in de goede kleur verven, toen heb ik Chico meegenomen naar de kapper en gezegd: 'Die kleur wil ik!'.


Paul neemt ook nog een kijkje in de koelkast van Annie: "keurig, keurig. Ik zie dat de nadruk op zoetigheid ligt, veel chocomelk. Mierikswortel, dat is goed en heel veel Red Bulletjes. Voor je zoon zeker? Verder is het een hele gezonde koelkast.


Tot slot geeft Paul nog een paar tips voor als Annie koken gaat: 1) Hond weg 2) Afzuigkap uit - dat ding is uit de prehistorie, zoveel herrie maakt hij!.
Annie: "Dat is juist makkelijk. Als de kinderen gaan zeuren, zeg ik: 'Sorry, ik hoor niks...'.


De reportage met Annie kan je terugvinden in het aprilnummer van 100%NL.

2 opmerkingen:

  1. Erg leuk artikel. Bedankt voor het plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anny is een topper, komisch interview samen met Paul. Ik hoop dat ze met de nieuwe single in de show van Paul mogen komen, dat zou helemaal smullen zijn. grtz Arno

    BeantwoordenVerwijderen