dinsdag 4 januari 2011

Anny Schilder - Spiegel 1993


In oktober 1993 bracht Anny Schilder haar eerste nederlandstalige cd uit. De aanleiding om dit keer niet in het engels, maar in het nederlands te zingen was een optreden in 1992 bij het Hollandse Hit Festival. Hier bracht Anny een medley van de Zangeres Zonder Naam. Samen met de groep Next One trok Anny bijna een jaar uit om de nummers te verzamelen. Het leuke van dit album is dat Anny zelf heeft meegeschreven aan de teksten van 8 van de 13 nummers. Het album bevat ook nummers geschreven door Lenny Kuhr en Herman Pieter de Boer, Jan Sombroek (nu Mon Amour Band) en John Meijer, de latere gitarist van BZN. John Meijer hoor je ook zingen op het album.


In onderstaande video vertelt Anny het e.e.a. over de totstandkoming van het album "Spiegel".


Het album "Spiegel" stond 6 weken genoteerd in de Album Top 100 en bereikte hier een 63e plaats.

De eerste single van dit album werd "Er Is Eén Ding Dat Altijd Blijft". Hieronder de hoes van de vinylsingle en de CD single.In onderstaande video zie je Anny en Next One in een uitzending van De 5 Uur Show op 8 september 1993. John Meijer zie je hier als gitarist van de groep Next One.

Natuurlijk kon Anny niet ontbreken op het volgende Hollandse Hit Festival waar zij live het nummer "Er Is Eén Ding Dat Altijd Blijft" vertolkte. Dit festival werd uitgezonden door Veronica op 9 september 1993.

De tweede single van het album werd "Moeder". Een nederlandse vertaling van het nummer "Abrazame" van Julio Iglesias. Op 9 januari 1994 trad Anny en Next One met dit nummer op bij de Postcode Bingo. Opvallend is dat Anny hier voor het eerst met kort haar verschijnt.


Er verscheen ook nog een derde single van het album Spiegel, namelijk "Meisje Van 16". De nederlandse tekst is geheel geschreven door Anny zelf.
Op 2 mei 1994 trad Anny en Next One op met dit nummer bij De 5 Uur Show. John Meijer zie je nu als toetsenist van Next One.Op 19 mei 1994 trad Anny op met Next One in het programma "Koffietijd.

Anny en Next One

 

7 opmerkingen:

 1. Een schitterende solo CD van Anny met mooie teksten en erg goed gezongen door onze Anny.
  En het korte haar staat haar super!!!!
  Bedankt voor de reportage erg mooi!!!!
  Het nummer MOEDER is zo goed.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooi om te zien!
  Ik heb deze video's nog nooit gezien!

  Het blog is trouwens ook weer mooi gepimpt Hans! Mijn complimenten!

  Groetjes Rosanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg mooi gedaan Hans, dit is een hele mooie cd van onze Anny...

  Groetjes, John.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie clips en zeker een hele mooie cd. Kippenvel bij het nummer Moeder

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De goede oude tijd met Annie, mooie optredens in de diverse shows. Grappig dat John Meyer in de band zit van Annie, zo is de cirkel weer compleet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke optredens!
  Ik moest wel even lachen bij de live versie van 'Er is één ding dat altijd blijft'. Anny zette iets te laat in met zingen hahaha...
  Maar maakt niet uit, we maken allemaal weleens een foutje.

  Groetjes, Jeroen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anny heeft destijds wel goede promotie gemaakt voor de CD, ze zat in veel programma's.
  Een hele mooie CD Spiegel, jammer dat er geen hits van af gekomen zijn zou wel verdiend geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen