zaterdag 4 september 2010

Pictures Of Moments 1982


Pictures of Moments is uitgebracht op 4 oktober 1982. Het werd eerst op de toenmalig gebruikelijke LP en MC uitgebracht, later is het ook op CD verschenen. Op dit album staan ook de hits Blue eyes en Twilight. Beide goed voor een dikke top 5 notering in de Nederlandse Top 40. Het plan was om ook een derde single van dit album af te halen, namelijk Put on your Make-up. Maar tijdens het eerste tv-optreden in de show van Mies Bouwman ging het mis, een geluidstechnicus lette niet op, en de muziek was nauwelijks hoorbaar in de huiskamers. Jan Keizer zegt hierover het volgende: We hadden een nieuwe single, Put On Your Make-up. Bijna elke plaat die we maakten, stond toen binnen een week in de top vijf, de dag na zo’n tv-optreden verkocht je een bups platen. We hadden ’s middags gerepeteerd en ’s avonds uitzending, maar iemand van de techniek had een borrel op. Die had de basedrum voluit gezet en heel in de verte hoorde je ons.”

Hij knijpt zijn neus dicht ter illustratie. „In de studio was het prima, in de huiskamers klonk het vreselijk. Toen hebben we die plaat teruggetrokken en is nooit meer uitgekomen. Het is natuurlijk niet de schuld van Mies maar wel een anekdote die wij ons altijd blijven herinneren.”
De single werd hierdoor een collectors item voor de fans.


Beide singles van dit album zijn ook in Nederland en Duitsland uitgebracht. Het album is ook in Duitsland uitgebracht met een afwijkende hoes die geen schoonheidsprijs verdient. Op de Duitse versie werd "Just An Illusion" toegevoegd.Het album stond in Nederland 17 weken in de Elpee top 50, waarbij twee weken lang de derde positie werd bereikt. Pictures of Moments is beloond met goud en platina.

Op 4 november 1982 werd door de NCRV de TV special uitgezonden onder de titel "BZN in de Franse Alpen". Deze special is de enige volledige TV special met Annie Schilder die terug te vinden is op de DVD box "BZN, De Mooiste Muziek specials".

Hieronder een aantal clips en foto's uit deze Special.

I Won't Change My Life
I Recall

Put On Your Make-up

Twilight

3 opmerkingen:

 1. Dit is een hele mooie special/cd!
  Gelukkig heb ik die zelf ook, waaronder op de dvd.
  Bedankt voor het plaatsen!

  Groetjes Rosanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig album. Echt alle nummers vind ik top, maar ja, dat kan ik van alle albums met Anny wel zeggen. Zo jammer dat al die andere specials verloren zijn gegaan. Groetjes, Jeroen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meningen verschillen over de hoes van de Duitse versie. Die vind ik namelijk wel erg mooi...

  BeantwoordenVerwijderen