zaterdag 9 februari 2013

De jeugd van Anny


Deze week in de Weekend een interview met Anny over haar jeugd. Hierin vertelt Anny hoe het leven vroeger was met haar ouders en zeven broers en zusters. Een groot gezin en ook haar tantes hebben veel kinderen. Verjaardagen kunnen nooit met de hele familie worden gevierd, maar zo nu en dan houden zij een familiedag en dan zit het verenigingsgebouw in Volendam ook goed vol.
 
Anny zelf heeft 2 kinderen waarvan de jongste Juan (14) nog thuis woont. Hoe anders heeft hij het. Juan heeft een eigen kamer, terwijl Anny vroeger de zolder moest delen met vijf broers en zussen.
Wel lijkt Juan erg op Anny van vroeger, nooit brutaal en altijd op tijd thuis.
Verder kijkt Anny terug op het werk wat ze vroeger deed als visverkoopster, schoonmaakster in een hotel, medewerkster in een visfabriek en het garnalen pellen met de hele familie.
 
Anny vertelt ook hoe zij op 18-jarige leeftijd introk bij haar latere echtgenoot Joep Steur in Edam. Zij had echter snel spijt en was dan ook gauw weer terug bij haar ouders. Later is zij opnieuw gaan samenwonen met Joep.
Achteraf heeft zij nog steeds spijt van haar vroege vertrek uit het ouderlijk huis.
Anny haar ouders zijn in 2000 gescheiden en inmiddels zijn zowel haar moeder als vader overleden. Ondanks dat haar ouders geen contact meer met elkaar hadden, is haar vader snel na het overlijden van Anny's moeder ook overleden. De gedachte dat zijn vroegere geliefde en moeder van zijn kinderen er niet meer was, kon hij niet goed verteren. Zijn gezondheid ging hier snel door achteruit.
Hij stierf op Moederdag en dat is voor Anny een teken dat haar ouders nu weer samen zijn.
Anny vindt de gedachte dat zij geen ouders meer heeft moeilijk, maar kijkt terug op een mooie jeugd en soms droomt zij nog even thuis te zijn bij haar ouders.
 
Het hele verhaal kan je teruglezen in Weekend nr 06.

1 opmerking:

  1. Super al die aandacht in de media voor Anny.
    Al die jaren al ongekend populair. Genieten. Grt Erwin.

    BeantwoordenVerwijderen