dinsdag 5 februari 2013

Exclusief interview!

Daniël van den Hoek van Nieuwslog.nl heeft onlangs een interview afgenomen met Jan & Anny. Hieronder kan je het interview nalezen.
 
Carrière
Het is op dit moment niet de meest rustige periode voor de 63 jarige Jan Keizer en de 53 jarige Anny Schilder. De twee zitten in de drukste periode van het jaar want op 14 februari, de dag dat Anny jarig is, verschijnt het album ‘The Two Of Us’. Daarnaast is er ook nog een theatertour. ”We zitten midden in de theatertour, wat ontzettend leuk is, heerlijk de nieuwe liedjes van ons nieuwe album zingen. Jan is ook bezig met het schrijven voor andere artiesten, dus kortom: het gaat voorspoedig.”
De twee muzikanten zitten al enige tijd in het vak. In die periode zijn er veel memorabele dingen gebeurd. Voor Jan is het moeilijk om er één of twee te kiezen. ”Optreden met een symfonisch orkest wat ik een aantal keren heb gedaan vond ik super, de vele buitenlandse specials die we voor de televisie hebben gemaakt, maar het vak heeft zoveel leuks, het schrijven van liedjes en teksten, ik kan zo nog wel even doorgaan.”
Anny vindt dat ze nu samen met Jan bezig is aan een hoogtepunt. ”Ik zit vanaf 1976 in het vak, zoals men dat zegt, dan heb je natuurlijk hoogtepunten en dieptepunten. Zoals ons succes wat we nu weer meemaken in Roemenië, onze theatertour, ons nieuwe album, dat zijn voor mij allemaal hoogtepunten.”
Het is de laatste tijd geen toeval meer dat Volendam zoveel muzikaal talent aflevert. Volgens Jan & Anny heeft dat vooral te maken met het doorzettingsvermogen van de mensen uit het vissersdorp. ”Het zijn streberige mensen die kost wat kost iets willen bereiken, in het kort is dat het geheim.”
Volgens Jan zal het wel moeilijk worden voor nieuw talent uit het dorp om ook succesvol te gaan worden. ”Het stikt van het talent, maar ik denk dat het moeilijker gaat worden omdat er al zoveel is.”
Anny verwacht daarentegen wel dat er over een paar jaar weer een nieuwe Volendammer ons land zal gaan veroveren. ”Ik denk dat er in Volendam heel veel jong talent zit. Ik ben er van overtuigd dat er over een paar jaar wel weer eentje de hitparades bestormt.”
The Two Of Us
Op 14 februari zal het tweede album van Jan & Anny in de winkels liggen. Jan vindt het nog moeilijk om een mening over dit album te geven. ”Om me heen hoor ik dat ze dit album beter vinden. Ik zit er zelf nog te veel bovenop. Na een tijdje kan ik het beter inschatten.”
Anny vindt dat ze bij dit album meer risico’s hebben genomen. ”Het verschil tussen het album ‘Together Again’ en ‘The Two Of Us’ is dat het laatste album avontuurlijker is. Bij het eerste album moet je altijd weer wennen, ook aan elkaar, bij de tweede durf je alweer meer. Dat is duidelijk te horen.”
Het album zal waarschijnlijk niet alleen in Nederland uitgebracht worden. ”We verwachten en hopen wel dat dit album de grenzen overgaat.”
Allebei hebben ze een favoriet nummer op het album staat. Jan vindt ‘She Loves Me’ één van de betere liedjes. ”Dat nummer is heel goed gelukt.”
Anny vindt het nummer ‘You Were Never Gonna Leave Me’ één van de mooiste liedjes. ”Alle nummers vind ik een eigen karakter hebben, maar dat nummer is mijn favoriet.”
Het ziet er niet naar uit dat dit album de laatste plaat van Jan & Anny wordt. Maar ze bekijken het van jaar tot jaar. ”We hebben afgesproken om dat van jaar tot jaar te bekijken. Is het nog steeds heel leuk, dan zou je wel gek zijn om te stoppen. Maar je bent natuurlijk ook afhankelijk of mensen nog wel je albums kopen en je het succes blijft houden.”
Jan zou in ieder geval nooit helemaal stoppen met muziek. ”Helemaal stoppen denk ik nooit te doen. Het schrijven van liedjes zou ik altijd blijven doen, daar zit geen leeftijd aan verbonden.”
Plannen
Anny droomt er nog altijd van om nog een keer een nummer 1 hit. ”Dat is echt nog een droom voor mij. Wat zou dat heerlijk zijn.”
Er is voor Jan niet echt veel meer te dromen. ”Ik droom eigenlijk weinig en heb al zoveel meegemaakt. Maar ik geniet nog intens van alles wat op ons pad komt.”
Het duo verwacht dat 2013 een top jaar zal gaan worden. ”We zitten vol plannen, het gaat een mooi jaar worden verwachten we, met nieuwe doorbraken in het buitenland, in Roemenië , Hongarije, Zuid Afrika en Moldavië gaan we optredens verzorgen en wie weet waar nog meer. In Nederland hebben wij onze optredens en tv/radio, dus plannen genoeg.”

2 opmerkingen:

  1. Toppers Jan & Anny... en Hans bedankt dat je ons fans zo goed op de hoogte houdt. TOP. grt Erwin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. sandra schuurman6 februari 2013 om 14:53

    ik ben het helemaal met Erwin eens dat je ons goed op de hoogte houdt.En mijn complimenten hier voor.Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen