vrijdag 27 augustus 2010

Desire - 1983

Desire werd op 15 oktober 1983 op de toen nog gebruikelijke LP en MC uitgebracht, later is het album ook op CD te verkrijgen. Op dit album is ook de top 10 hit Le Légionnaire te vinden. Deze hit stond 8 weken in de Top 40, waarvan twee weken op plaats 6. Le Legionnaire is ook in Canada uitgebracht.
Desire stond 19 weken in de Elpee top 50, waarvan 2 weken op de tweede plaats. Desire is in Nederland beloond met goud en platina. Het is tevens het laatste reguliere album waarop Annie Schilder staat.
Voor dit album heeft BZN een nummer op een andere manier gemixed, waardoor het heel anders klinkt dan de overige tien nummers. Dit nummer, Break The Wall, is ook de reden dat veel fans met de plaat teruggingen naar de winkel om opheldering. Een veel gehoorde reactie van kopers was dat er een fout gemaakt moet zijn en dat er een verkeerde opname op de plaat terecht is gekomen.


BZN nam voor de NCRV een TV Special op onder de naam "BZN in de Bloemen". De opnamen vonden met publiek plaats in de bloemenveiling van Rijnsburg. De special werd uitgezonden op 14 oktober 1983.
Hieronder vind je alle nummer van deze TV Special.


Dance Dance

They Say It's Love


Harbour Light
You Are Here Again


So I Cry In In The Falling Rain
Call Me


Le LégionnaireTijdens de opname van de TV Special werd een Chrysant vernoemd naar de band. De bloem kreeg de naam BZN (Bloem Zonder Naam).
Let vooral op Anny als Jan probeert de fles te ontkurken.2 opmerkingen:

 1. Ohhh, ik vind dit ZO'N mooie special!
  Ik heb hem zelf ook, gelukkig.
  Ben blij dat ik hem hier nu ook zie. Deze cd is gewoon echt geweldig, er staan werkelijk prachtige nummers op! Vooral 'Call me' raakt me altijd diep.
  Bedankt voor het plaatsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja inderdaad een hele mooie CD en special. Anny ziet er voortreffelijk uit ondanks dat ze al wist dat ze de groep zou verlaten. Wat een kei van een zangeres!! Call Me was het laatste nummer wat ze zong in De Vereniging van Nijmegen tijdens haar afscheidsconcert, heeft ontzettend veel betekenis voor me.

  BeantwoordenVerwijderen