dinsdag 10 augustus 2010

Making A Name - 1977

Making A Name is officieel het 2e album van BZN. Toch wordt dit album beschouwd als een debuutalbum, omdat dit het eerste album is na de wijziging van genre muziek en het eerste album met Annie Schilder. Voor een debuutalbum is de kwaliteit vrij hoog. Het album leverder 3 singles op die vrij hoog in de hitparades eindigde namelijk "Mon Amour" (1), "Sevilla"(4) en "Don't Say Goodbye" (2). Het album werd gereleased op 13 augustus 1977 en eindigde op de 4e plaats van de Elpee top 50. Making A Name is uitgebracht in Nederland, België en Duitsland. Het album is nooit officieel op cd uitgebracht. Alleen in combinatie met het album "Greatest Hits" als dubbel-cd.


Vanwege het succes van Mon Amour mocht de groep een TV Special opnemen bij de TROS. De special werd opgenomen in Hilversum en deels in Frankrijk (Parijs en Nice) en uitgezonden op 2 september 1977. Helaas is de special bij het NOB verloren gegaan. De clips van de nummers "Mon Amour" en "Montmartre" zijn wel bewaard gebleven en worden zo nu en dan nog op TV vertoond.Hieronder vind je twee clips die dus officieel als verloren worden beschouwd. De beeldkwaliteit laat te wensen over, maar beter iets dan niets.
Kijk en luister naar "Sevilla" en het wonderschone door Annie Schilder gezongen "L' Adieu".

8 opmerkingen:

 1. Making a name is eigenlijk 5e album van BZN want voorheen was The bastard 1971,The best of BZN 1973,BZN Greatest hits 1974 en 14 gouwe ouwe van BZN 1977!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reginald, je hebt gelijk, maar ik tel verzamelalbums voor het gemak niet mee als volwaardige albums.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kom steeds vaker terug op dit weblog, want het is erg fijn om dit soort stukjes te lezen en de filmpjes te bekijken. Het is jammer dat BZN niet meer bestaat. Ben nog steeds een liefhebber en ontdek nog altijd nieuwe dingen, zoals af en toe eens een onbekend liedje en clips. Dus de liedjes Sevilla en L'Adieu worden als verloren beschouwd? Als deze nu op dit weblog staan, heeft u dan eigenlijk ook de rest?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kom nu ook iedere dag even een kijkje nemen op dit weblog! Het werkt verslavend, kan ik je zeggen!
  Ik vind dit echt ontzettend mooie nummers en clips! Nog nooit gezien, omdat het natuurlijk verloren is gegaan, wat dan overigens een domme fout is geweest van de NOB. Dit soort beelden zijn uniek, daar moet men zuinig mee omgaan!

  Bedankt voor het plaatsen Hans!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Willem, leuk dat je steeds weer terug komt kijken op het Blog. De TV specials zijn helaas niet bewaard omdat de dure tapes/banden in die tijd werden hergebruikt. Nederlandse zuinigheid dus..De andere clips uit de special heb ik ook en misschien plaats ik die ook nog een keer op het Blog of YouTube.

  gr
  Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Rosanne, wat leuk om te lezen dat het Blog verslavend werkt. Ik zal proberen je verslaving in stand te houden...en ja leuk hè al die oude en soms onbekende clips te bekijken.

  gr
  Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo ook ik kom elke dag langs dit blog om te kijken of er weer nieuws is en ik vind het ook heerlijk om die oude clips te zien,bij deze liedjes ben ik zovele jaren terug als een blok gevallen voor BZN later heeft Carola mijn hart gestolen en ik vind het heel dubbel als ik Jan en Annie nu weer zie maar ik moet zeggen mijn gevoel van mijn zwijmelige tienerjaren komt helemaal terug als ik deze clips zie en Jan en Annie stralen weer datzelfde van toen uit moet ik bekennen en ik denk dat ze dit zelf ook van te voren nooit hadden kunnen bedenken.BZNfanRiky

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Riky,

  Leuk te horen dat je elke dag even komt kijken. Het lukt niet altijd om er elke dag iets nieuws bij te zetten, maar ik doe mijn best.
  Ja, wie had het ooit kunnen dromen dat Jan en Annie weer samen zouden gaan optreden. Volgens mij kunnen die twee zowel vroeger als nu het gewoon heel goed samen vinden en dat stralen ze uit. Zij hebben een leuke tijd en wij genieten mee.

  gr
  Hans

  BeantwoordenVerwijderen