donderdag 19 augustus 2010

Friends - 1981


Friends is het 6e reguliere album van BZN en kwam uit op 26 september 1981. Het werd eerst op de toen gebruikelijke lp en MC uitgegeven,later is Friends ook op cd verkrijgbaar geworden. Op dit album staan twee dikke top 40 hits die beide in de top 5 belandden; Chanson D'amour en The Old Calahan.
Chanson D'amour was Alarmschijf en behaalde de 3e plaats in de Top 40. The Old Calahan behaalde de 4e plaats in de Top 40. Beide singles stonden 11 weken genoteerd in de Top 40.
Friends bleef zelf 24 weken in de Elpee top 50 steken, waarvan de 3e positie het hoogst haalbare werd.  Friends werd goud en platina beloond. In 1986 werd onder de titel "Friends" een album uitgebracht in Zuid Afrika (Platina) en Zimbabwe. Dit betreft echter een verzamelalbum.
De groep nam een TV special op voor de NCRV. De opnamen werden gemaakt op het bloemeneiland Korfu in Griekenland en daarom werd de special uitgezonden onder de titel "BZN In Griekenland". De special werd uitgezonden op 22 september 1981 en herhaald op 2 januari 1982.

Onderstaand de clips van de TV Special BZN in Griekenland en foto's gemaakt tijdens het verblijf op Korfu.

Hang On To A Dream (verlengde versie)
The Sailorman Song
Chanson D'amour
We All Will Dance
Mr. Dan
The Old CalahanFoto's: Jan Tuijp

3 opmerkingen:

 1. Wauw, echt heel mooi!
  De clip van Hang On To A Dream had ik nog nooit gezien! Bedankt voor het plaatsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Videoclip Hang to a dream klopt niet helemaal.LP Friends uit Zuid-Afrika en Zimbabwe is een verzamel album en is niet orginele lp Friends die hier getoond worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reginald,

  Bedankt voor je correctie betreffende de Afrikaanse versie van Friends. Ik heb het aangepast. De clip van "Hang On To A Dream" is een door mij aangepaste verlengde versie. In de special is het nummer ingekort. Omdat ik toch al problemen had met het geluid heb ik er zowel nieuw geluid als een verlenging voor het volledige nummer in gezet. De overige clips zijn de originele lengtes met origineel geluid. Wel in stereo overigens. Bronmateriaal is de LaserDisc "de Hits In Beeld".

  gr
  Hans

  BeantwoordenVerwijderen