donderdag 22 juli 2010

1979 A La Campagne

Eén van de bekendste videoclips uit de beginperiode van BZN, is die van "A La Campagne". De clip is gemaakt in juni 1979 voor de opnames van de TV special van de BZN LP "Summer Fantasy". De clip is gefilmd in de weilanden rond het Noordhollandse Warder.


Een twintigtal kinderen uit de buurt liepen achter een fietsende Jan en Annie aan. Er was maar één damesfiets beschikbaar op de dag van de opnames, en er waren er twee nodig; voor Jan en Annie elk een.

Jan Tuijp bood aan de splinternieuwe fiets van zijn echtgenote Mary er voor te gebruiken. Deze fiets was net twee dagen oud en Mary wilde hem wel afgeven op voorwaarde dat hij onbeschadigd zou blijven.

Jan Tuijp wist toen nog niet dat de regisseur van plan was om Jan Keizer er mee het water in te laten rijden; en nog wel in een smerige prutsloot. Toen na de opnames de fiets bij Mary teruggebracht werd, zat ie onder een dikke laag stinkende zwarte modder. Hij had dus iets uit te leggen.


Jan Keizer heeft, - toen ie zich aan de toegestoken hand van Annie de sloot uittrok, - één moment het plan gehad Annie ook het prutbad in te trekken voor het oog van de camera, maar hij bedacht zich nog net. Daarna dacht hij even aan een innige omhelzing; dat was ook wel leuk voor de beelden geweest. Toen Annie dat door kreeg was ze snel uit zijn buurt.Nog wat foto's van de opnamen:

En dan natuurlijk nog het eindresultaat, de clip:


Bron en foto's: Jan Tuijp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten