donderdag 29 juli 2010

1980 Rockin' The Trolls / Green Valleys.


Op 16 augustus 1980 bracht BZN een nieuwe single uit met de titel "Rockin' The Trolls". Rockin' The Trolls werd uitgebracht in Nederland, Belgiƫ, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittanniƫ, Oostenrijk en Zimbabwe. In Nederland bleef deze hit 9 weken in de Nederlandse Top 40 staan met als hoogste positie nummer 4. Het nummer ademt Schotse sferen uit en gaat over een Schotse zeeman die waarschuwt dat de trollen eens wraak zullen nemen op de mensheid. Voor de videoclip, die werd opgenomen in Schotland bij het beroemde Elian Donan Castle, kreeg BZN medewerking van een plaatselijke doedelzakband.


Rockin'The Trolls was de eerste en enige single van het album "Green Valleys". De reis naar Schotland was bedoeld om een TV Special voor de NCRV op te nemen met de titel "BZN In Schotland". De TV Special bevat: Yellow Rose, The Valley, Rockin’ The Trolls, May We Always Be Together, Goodnight en Red Balloon. De TV Special werd uitgezonden op 27 september 1980.
Daarnaast werd ook de hoesfoto gemaakt voor zowel het album als de single. De hoesfoto is gemaakt door Pim Westerweel.

In de vier volgende berichten kun je vier clips van de special bekijken.

Onder: Op de brug van het beroemde Elian Donan Castle.Onder: fotoshoots voor de hoes van Green Valleys / Rockin'The Trolls. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Onder: In het Schotse stadje Plockton in 1980 tijdens de opnames van The Red Balloon; ook de schooljeugd van Plockton deed mee. Rechts op de foto het door het lage tij drooggevalllen haventje van Plockton.

Onder: Annie Schilder poseert in haar outfit die ze droeg in "The Red Balloon".

foto's: Jan Tuijp

onder: gesigneerde LP "Green Valleys" door alle leden van BZN. (In eigen bezit).
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten